Questions fréquentes

voorschrift nodig voor chiropraxie

Est-ce que j'ai besoin d'une ordonnance?

L'assurance intervient-elle là-dedans?

Aucune ordonnance du médecin est nécessaire pour prendre rendez-vous avec le chiropracteur.

In België wordt chiropraxie gedeeltelijk terugbetaald door de ziekenfondsen en private verzekeraars. De chiropractor voorziet u van een geldig document voor uw terugbetaling. Vous pouvez trouver la liste des mutuelles içi.

Qu'est-ce qui cause le bruit de crépitement?

Wanneer een chiropractor een gewricht manipuleert, wordt er binnenin het gewricht een onderdruk gecreëerd. Dit zorgt ervoor dat er een gas (stikstof) uit het gewrichtsvocht vrijkomt, wat een ploppend geluid veroorzaakt (cavitatie). In de volksmond wordt dit geluid geassocieerd met "kraken".

Donc, ce que l'on entend n'est rien de plus que la libération d'un gaz. Cela peut être comparé à l'ouverture d'une bouteille de champagne. Ploc!

chiropractie ronse

Est-ce que la Chiropraxie est sans danger?

Mogelijke bijwerkingen en/of complicaties worden – net zoals in de andere takken van de gezondheidszorg – nauwlettend geregistreerd en opgevolgd. Een bezoek aan de chiropractor behoort in de statistieken tot de veiligste behandelingen.

La chiropraxie est-elle douloureuse?

Over het algemeen zijn de chiropractische behandelingen niet pijnlijk. Wanneer dit wel het geval kan zijn, brengt u chiropractor u daar initieel van op de hoogte. De meeste bijwerkingen beperken zich tot een stijf gevoel na een behandeling vergelijkbaar met het gevoel na een zware sportinspanning.

Quelle formation suit un chiropracteur?

De opleiding chiropraxie is een voltijdse studie van minstens vijf jaar op universitair niveau. De opleiding vertoont grote gelijkenissen met de opleiding geneeskunde. Daarnaast genieten studenten van een specifieke, klinische opleiding tot chiropractor. Na de masteropleiding volgt nog een deeltijdse beroepsopleiding van één jaar. Chiropraxie wordt (nog) niet aan de Belgische universiteiten onderwezen.

Chiropraxie Ronse

Avez-vous des questions? N'hésitez pas à nous contacter!